Jäseninfoa

Olkaa varovaisia ulkomaankeikoilla. Kännykkä paljastaa helposti lähteenne. Älkää kuvatko miten sattuu. Väärä kuva, niin olet vankilassa, muistutti Christian Sundgren Tampereen yliopiston opiskelijoita. Kuva: Amanda Soila

Olkaa varovaisia ulkomaankeikoilla. Kännykkä paljastaa helposti lähteenne. Älkää kuvatko miten sattuu. Väärä kuva, niin olet vankilassa, muistutti Christian Sundgren Tampereen yliopiston opiskelijoita. Kuva: Amanda Soila

Kiina pimensi äskettäin The Wall Streetin ja Reutersin verkkosivut. Niissä oli jotain, mikä ei hallintoa miellyttänyt. Samana päivänä entinen FBI-agentti tuomittiin 3,5 vuodeksi vankeuteen USA:ssa paljastettuaan Asssociated Pressille armeijan suunnitelman ampua alas Jemenistä Yhdysvaltoihin matkalla ollut lentokone.

Joka päivä, niin idässä kuin lännessä, vapaa tiedonkulku on vaarassa. Ponnistukset ilmaisunvapauden puolesta ovat entistä tärkeämpiä. Jokainen yritys vapaan tiedonkulun estämiseksi on paljastettava.

Tätä Toimittajat ilman rajoja tekee sekä maailmanlaajuisesti että myös Suomessa. Täällä Suomessa järjestömme toiminta tosin on vasta alkutaipaleellaan. Viime kuukausina olemme rakentaneet verkostoa toimittajauran valinneiden opiskelijoiden kanssa Tampereella, Jyväskylässä ja Vaasassa. Ja vielä tänä vuonna Toimittajat ilman rajoja esittäytyy alan opiskelijoille Turussa.

Suomessa haluamme poistaa vihamielisyydet verkosta. Samanaikaisesti emme saa unohtaa kaikkia niistä ihmisiä maailmassa, joiden tiedonsaanti on rajattu. He ovat enemistössä. Facebook on kielletty Kiinassa ja Vietnamissa, painotti Christian Sundgren Pohjola-Nordenin ja Åbo Akademin sananvapausseminaarissa 13.11.13 Vaasassa. Paneelikeskustelua veti prof. Ari Nyqvist.

Suomessa haluamme poistaa vihamielisyydet verkosta. Samanaikaisesti emme saa unohtaa kaikkia niistä ihmisiä maailmassa, joiden tiedonsaanti on rajattu. He ovat enemistössä. Facebook on kielletty Kiinassa ja Vietnamissa, painotti Christian Sundgren Pohjola-Nordenin ja Åbo Akademin sananvapausseminaarissa 13.11.13 Vaasassa. Paneelikeskustelua veti prof. Ari Nyqvist. Kuva: Amanda Soila

Ensi viikon seminaari Helsingissä

Sinä, joka haluat vahvistaa sanavapautta verkossa, älä unohda TIRin seminaaria Kyberturvallisuudesta ja turvattomuudesta torstaina 21.11 klo 15-17.30. Alustajina Mikael Storsjö ja Petteri Järvinen. Suomen World Visionin tiloissa: Lönnrotinkatu 20, 6. kerros,

Tervetuloa,

Christian Sundgren
Toimittajat ilman rajoja
Suomi