Toimittajiin kohdistuvat hyökkäykset Kiovassa on saatava loppumaan

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja (Reporters without Borders RSF) tuomitsee rajut fyysiset hyökkäykset toimittajia kohtaan Kiovassa. Tammikuun 19 ja 20 päivän aikana hyökkäysten kohteeksi joutuneiden toimittajien lukumäärä on noussut jo 35:een.

Useimmat loukkaantumiset ovat aiheutuneet nk. flashbang-kranaateista, kumiluodeista tai muista ei-tappavista aseista. Neljätoista hyökkäyksistä oli hallituksen turvallisuusjoukkojen tahallisesti toimittajiin kohdistamia. RSF vaatii, että nämä tahalliset hyökkäykset tutkitaan puolueettomasti.

”Pyydämme kaikkia osapuolia rauhoittumaan ja kunnioittamaan uutistyötä tekeviä toimittajia. Työssään pidätetyt toimittajat on vapautettava välittömästi.”

Myös kansainvälinen sanomalehdistöä ja uutistoimistoja edustava  WAN-IFRA on nostanut toimittajiin kohdistetut loukkaukset Ukrainassa vakavasti esiin ja kirjoittanut kirjeen Ukrainan presidentille, jossa hyökkäykset toimittajia vastaan tuomitaan ankarasti ja vaaditaan niiden puolueetonta rikostutkintaa.