• Home »
  • Ajankohtaista »
  • IRAK: Bagdadissa ilmestyvää sanomalehteä pommittettu sen julkaistua piirroskuvan Iranin hengellisestä johtajasta

IRAK: Bagdadissa ilmestyvää sanomalehteä pommittettu sen julkaistua piirroskuvan Iranin hengellisestä johtajasta

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö tuomitsee pommihyökkäyksen maanantaina 10. helmikuuta  Al-Sabah Al-Jadid -sanomalehden toimitaloa vastaan, joka tapahtui viisi päivää sen jälkeen, kun lehti oli julkaissut paljon kritiikkiä osakseen saaneen piirroskuvan Iranin hengellisestä johtajasta Ajatollah Khameneista. Räjähdys aiheutti suurta vahinkoa rakennukselle, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Loukkaavanä pidetty piirros kuvitti 6. helmikuuta julkaistua artikkelia, jossa kerrottiin järjestettävistä mielenosoituksista Iranin islamilaisen vallankumouksen 34. vuosipäivänä ja jossa kritisoitiin iranilaista mullahia Mohammed Hidaria, joka tukee Iranin hallitusta.

Baghdad newspaper bombed after cartoon of Iran’s Supreme Leader