Toimittajat ilman rajoja Internetin sensuuria vastaan

Lataa Internetin viholliset -raportti englanniksi

Lataa englanninkielinen raportti tästä

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö RSF julkaisee vuosittain Internetin viholliset -raportin, jossa kerrotaan eri maissa Internetiä valvovista valtiollisista organisaatioista. Muutamat niistä, kuten Yhdysvaltain NSA, Ison-Britannian GCHQ ja Intian Centre for Development of Telematics vastaavat hyvinkin kiinalaisia, venäläisiä, iranilaisia tai bahrainilaisia samanlaista toimintaa harjoittavia organisaatioita.

NSA ja GCHQ ovat vakoilleet miljoonien kansalaisten viestejä, joukossa monia toimittajia. Ne ovat tietoisesti luoneet aukkoja ja takaportteja sekä laitteisiin että ohjelmistoihin, joiden kautta Internetiä käytetään. Ne ovat myös hakkeroineet Internetin ydintä käyttämällä erilaisia ohjelmia, kuten NSA:n Quantamia ja GCHQ:n Temporaa. Näin NSA ja CGHQ ovat kääntäneet kollektiivisessa käytössä olleen Internetin aseeksi omiin tarkoituksiinsa ja samalla vesittäneet informaation ja ilmaisun vapauden sekä oikeuden yksityisyyteen.

Lue RSF:n tuore raportti Internetin vihollisista