Venäjä: Lenta.ru-uutissivusto rajoitusten kohteena

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö RSF on järkyttynyt itsenäisen uutisverkkosivuston Lenta.ru:n päätoimittajan Galina Timtsenkon yllättävästä erottamisesta pian sen jälkeen, kun uutissivusto oli saanut varoituksen venäliäiseltä viestintää valvovalta elimelta Roskmnadzorita, koska sivustolla oli haastateltu ukrainalaista äärikansallista johtajaa. Galina Timtsenkon tilalle päätoimittajaksi  nimitettiin Aleksei Goreslavski, yleisesti Kremlin-mielisenä tunnettu toimittaja.

– Lenta.ru on ollut yksi harvoista itsenäisistä uutisia välittävästä mediasta propagandameren keskellä, ja sen rooli on vain korostunut Ukrainan kriisin alkamisen jälkeen, sanoi RSF:n Itä-Euroopan ja Keski-Aasian tilannetta seuraava päällikkö Johann Bihr.

Lenta.ru website is latest independent news outlet to be reined in