Venäjä: Kuinka pitkälle toisinajattelijoiden vastaisissa toimissa mennään?

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö on järkyttynyt siitä, että Venäjällä on estetty pääsy internetissä toimiville opposition uutissivustoille, kuten grani.ru, kasparov.ru ja EJ.ru. Eston taustalla on viestinnän sääntelyviraston Roskomnadzorin päätös lisätä sivut kiellettyjen sivujen rekisteriin.

TIRin pääsihteerin Christophe Deloiren mukaan sivujen sensurointi on seurausta joulukuussa käyttöön otetusta laista, jonka mukaan valtakunnansyyttäjällä ja Roskomnadzorilla on oikeus ilman tuomioistuimen päätöstä estää pääsy sivuille, joiden ne katsovat sisältävän ”äärilaidan”? mielipiteitä.

Lisäksi Echoes of Moscow -radioaseman sivustot on ilmeisesti suljettu ainakin eräiden tietoliikenneyhteyksiä tarjoavien venäläisyritysten käyttäjiltä.

How far will the crackdown on dissent go?