Kiina: Mielenosoitus Kiinan presidenttiä vastaan Pariisissa

Samalla kun Ranska toivotti Kiinan presidentin Xi Jinpingin tervetulleeksi kiinan presidentti ranskassaPariisiin, kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja –järjestö järjesti kaupungissa mielenosoituksen tapahtuman johdosta.

Varhain torstaiaamuna järjestetyn protestin tarkoituksena oli kiinnittää ihmisten huomio Xin ja hänen hallituksensa toimintaan, joka estää kiinalaisilta pääsyn vapaan ja riippumattoman tiedonvälityksen pariin ja altistaa nämä jatkuvalle propagandalle.

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja –järjestön pääsihteerin Christophe Deloiren mukaan Xin viralliset puheet kiinalaisesta unelmasta ovat ristiriidassa sen säälimättömän vainon kanssa, jonka kohteeksi riippumattomat toimittajat Kiinassa joutuvat.

Xi Jinping, enemy of freedom of information, vistits France