Amerikkalainen uutissivusto CNET varoittaa journalisteja hakkereista

CNET:in mukaan Googlen turvallisuusasiantuntijat kertovat, että useat maailman suurista uutisorganisaatioista ovat hakkereiden toiminnan kohteina. Useiden maiden, kuten Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän, uskotaan käyttävän hakkereita päästäkseen käsiksi uutistoimitusten tietoihin.

Singaporessa järjestetyssä turvallisuusalan konferenssissa puhuneet Googlen asiantuntijat Shane Huntley ja Morgan Marquis-Boire varoittivat, että toimittajat ja mediatalot alkavat vasta nyt ymmärtää, kuinka kiinnostavia niiden journalistien hallussaan pitämät tiedot ovat hakkereille ja näiden takana oleville valtioille.

Googlen tutkijoiden mukaan hakkerit onnistuivat tunkeutumaan viime vuonna useisiin media-alan yrityksiin.

Watch out, journalists: Hackers are after you