Ukraina: Italialainen toimittaja ja venäläinen fikseri kuolivat Itä-Ukrainassa

Italialainen kuvajournalisti Andrea Rocchelli ja hänen venäläinen fikserinsä ja tulkkinsa Andrei Mironov kuolivat kranaatinheitiniskussa lähellä Slovianskia Itä-Ukrainan Donetskin alueella lauantaina 24.5.2014. Ranskalainen Wostok Press Agencylle työskentelevä valokuvaaja William Roguelon, oli heidän kanssaan mutta selvisi tapahtuneesta jalkavammoin.

Toimittajat ilman rajoja on järkyttynyt tapahtuneesta. Itä-Ukrainan kriisi on muuttumassa entistä väkivaltaisemmaksi ja vaarallisemmaksi työkentäksi tapahtumista raportoiville toimittajille. Kun journalisteja kohtaan hyökätään, kansalaisten oikeus saada tietoa on uhattuna.

– Pyydämme kaikkia konfliktin osapuolia kunnioittamaan toimittajien työtä riippumatta heidän edustamansa organisaation toimituksellisesta linjasta, kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja järjestön tutkimusjohtaja Lucie Morillon sanoo.

Lue lisää:

English: http://en.rsf.org/ukraine-italian-journalist-and-russian-26-05-2014,46351.html

Français: http://fr.rsf.org/ukraine-ukraine-un-journaliste-italien-et-26-05-2014,46350.html