KUTSU: Kyberturvallisuus Suomessa, sananvapaus Venäjällä

Mitä kyberturvallisuus on ja miksi se on tärkeää? Miten Venäjän informaatiolakiin tehdyt muutokset vaikeuttavat toimivaa ja riippumatonta journalismia? Toimittajat ilman rajoja -järjestön järjestämän seminaarin puhujina ovat Intel Securityn turvallisuusjohtaja Jarno Limnell ja Venäjään erikoistunut toimittaja Oksana Tšelyševa.

Seminaari järjestetään TING-salissa Kulturkontakt Nordin tiloissa 20.8.2014 klo 11.00–13.00 osoitteessa Kaisaniemenkatu 9, 00170 Helsinki.

Riippumattoman ja kriittisen tiedonvälityksen kautta toteutuva sananvapaus vaatii Venäjällä rohkeutta. Sana on vain puoliksi vapaa. Toimiva ja riippumaton media on vaikeuksissa.

Valtaapitävien asenne sananvapautta ja muita yhteiskunnan perusarvoja kohtaan on usein hyvin rajoittava ja huhtikuun informaatiolakiuudistuksen myötä sosiaalisen median käyttäjät ovat joutuneet entistä ahtaammalle. Sulkeeko Venäjä Facebookin? kysyy Tšelyševa.

Liiketoiminnan uudet mahdollisuudet syntyvät kuitenkin juuri digitaalisen maailman ympärillä. Digitaalinen talous on haavoittuva: kyberstrategia on tasapainottelua uhkien ja mahdollisuuksien välillä. Uudessa digitaloudessa on Limnellin mielestä mahdotonta ottaa kasvun ja menestyksen edellyttämiä riskejä, jos tietoa kyberturvallisuudesta ei ole riittävästi.

Seminaari on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Ilmoittautumiset 19.8.2014 mennessä Liisi Soroushille (liisi.soroush@gmail.com).

Lisätietoja:

Christian Sundgren

  • Toimittajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja
  • Puh: +358406753315
  • Sähköposti: chrisund2@kaapeli.fi

Tapahtumapaikka:

  • TING-sali/Kulturkontakt Nord
  • Kaisaniemenkatu 9
  • 00170 Helsinki