Ukraina: Kadonnut venäläinen valokuvaaja löytynyt kuolleena Itä-Ukrainasta

5. elokuuta kadonnut kokenut venäläinen sotakuvaaja Andrei Stenin on löydetty kuolleena Itä-Ukrainasta. DNA-koe varmisti, että Donetskin alueelta viime kuun lopussa löytynyt ruumis kuului kranaatinheitintulituksessa surmansa saaneelle kuvaajalle.

Stenin on jo kuudes median edustaja, joka sai surmansa raportoidessaan Itä-Ukrainan konfliktista. Stenin työskenteli venäläiselle uutistoimisto Rossiya Segodnyalle. Hänen ruumiinsa löysivät itsenäiseksi julistautuneen Donetskin kansantasavallan kapinalliset. Stenin löytyi palaneesta autosta Snizhnen kaupungin lähellä.

”Olemme syvästi surullisia kuullessamme Andrei Steninin kuolemasta. Se on jälleen uusi todiste erittäin vaarallisista olosuhteista, joissa toimittajat työskentelevät Itä-Ukrainassa. Kehotamme Ukrainan ja Venäjän viranomaisia sekä separatisteja suorittamaan täydellisen ja puolueettoman tutkinnan Andrei Steninin ja muiden konfliktissa menehtyneiden toimittajien kuolemista. Muistutamme, että kansainvälisen lain mukaan sotivien osapuolten täytyy tehdä kaikkensa suojellakseen median työntekijöitä ja siviileitä”, sanoi Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja –järjestön pääsihteeri Christophe Deloire.

Italialainen valokuvaaja ja hänen paikallinen fikserinsä saivat surmansa toukokuussa ja kolme venäläistä toimittajaa kuoli kranaatinheitintulituksessa kesäkuussa. Yli 200 mediassa työskentelevää henkilöä on loukkaantunut tai joutunut hyökkäyksen kohteeksi Ukrainassa tämän vuoden alusta lähtien.

Lue lisää:

English

http://en.rsf.org/ukraine-missing-russian-photojournalist-03-09-2014,46892.html

Français

http://fr.rsf.org/ukraine-le-photographe-russe-andrei-03-09-2014,46891.html