Uusi valokuvakirja: 100 National Geographicin valokuvaa lehdistönvapaudelle

Couv_3D NG_ENG

Antarktiksen jäävirroista Indonesian metsiin saakka National Geographicin valokuvaajat ovat antaneet Kansainväliselle Toimittajat ilman rajoja -järjestölle 100 upeaa kuvaa planeettamme kiehtovista mutta hauraista luonnonihmeistä käytettäväksi kirjasarjan ”100 kuvaa lehdistönvapaudelle” uudessa osassa, joka ilmestyi Ranskassa 4. joulukuuta.

Tämä yhdessä National Geographicin kanssa julkaistu ainutlaatuisten valokuvien valikoima sisältää harvinaislaatuisia kuvia eläimistä ja kasveista. Kuvia ovat ottaneet arvostetut valokuvaajat kuten Chris Johns, Steve Winter ja Michael Nichols.

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö on ylpeä tehdessään yhteistyötä National Geographic Societyn lehden kanssa, joka on yksi mailman ainutlaatuisimmista julkaisuista. Yli vuosisadan ajan sen tiedemiehet, valokuvaajat, toimittajat ja tutkimusmatkailijat ovat kulkeneet maapallolla etsien uusia näkökulmia luontoon ja villieläimiin. Heidän vaikuttavat kuvansa auttavat lukijaa ymmärtämään paremmin ympäristöasioiden monimutkaisuuden.

”Uteliaisuus elämän monimuotoisuutta kohtaan on journalismin ja journalistisen raportoinnin ytimessä sen kaikilla osa-alueilla kuten politiikassa, taloudessa, kulttuurissa, tieteessä ja urheilussa”, Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön pääsihteeri Christophe Deloire sanoi.

”Antamalla meille nämä häikäisevät kuvat kirjaa varten joka tuo meille tuloja, nämä valokuvaajat auttavat meitä tarjoamaan konkreettista tukea toimittajille ja bloggaajille, jotka puolustavat elämää ottamalla samalla suuria henkilökohtaisia riskejä.”

Valokuvien lisäksi kirja sisältää muun muassa Syyriassa panttivankina olleen Europe 1:n toimittajan Didier Françoisin koskettavan kirjoituksen entiselle sellitoverilleen James Foleylle sekä aiemmin julkaisemattoman kirjoituksen Roberto Savianolta, joka on Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön emeritus-komiteanjäsen ja joka vaaransi koko elämänsä paljastaessaan Napolin mafian.

Kirjassa on myös Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön artikkeleita median tilanteesta Venäjällä, Gambiassa ja Costa Ricassa. Kirjan tuotoilla rahoitetaan mm. medianvapautta tukevaa toimintaa, mukaanlukien hätätilanteessa myönnettävät apurahoja vaikeuksissa oleville toimittajille, luodinkestäviä liivejä toimittajille, jotka menevät sota-alueille sekä koulutusta kyberturvallisuudesta.