Musta keskiviikko: Ainakin 12 kuollut ranskalaislehteen tehdyssä iskussa

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät tänään keskiviikkona 7.1.2015 ranskalaisen Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen Pariisissa. Iskussa kuoli ainakin 12 ihmistä ja 4 haavoittui vakavasti.

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö on syvästi järkyttynyt Charlie Hebdo -lehteen tehdystä iskusta. ”Uutistoimituksiin kohdistuvat aseistetut hyökkäykset ovat väkivaltaa, jota olemme tottuneet näkemään Irakissa, Somaliassa ja Pakistanissa”, kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön pääsihteeri Christophe Deloire kuvailee.

”Olisimmeko voineet odottaa, että jotakin tällaista tapahtuu Ranskassa? Se oli painajainen, josta tuli totta. Tämä terrori-isku on musta päivä Ranskan historiassa”, Deloire jatkaa.

Ranskalainen uutistoimisto raportoi, että naamioituneet miehet olivat varustautuneet automaattiaseiden lisäksi kranaatinheittimellä hyökätessään Charlie Hebdo -lehden päämajaan yhdeksännessä kaupunginosassa Keski-Pariisissa noin kello 11.30 paikallista aikaa. Epäillyt pakenivat ja heitä etsitään edelleen.

Ranskan presidentti Francois Hollande kiirehti paikalle, jossa hän kuvaile hyökkäystä poikkeuksellisen barbaariseksi teoksi. Presidentin mukaan barbaariset teot eivät kuitenkaan koskaan tule voittamaan lehdistönvapautta. Ranskan turvallisuustasoa on nostettu iskun jälkeen.

Charlie Hebdo on ollut poliisin suojeluksessa vuodesta 2011, jolloin lehden toimitukseen heitettiin palopommeja profeetta Muhammedista julkaistujen pilakuvien takia.