• Home »
  • Ajankohtaista »
  • Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö vetoaa tiedotusvälineisiin, jotta nämä julkaisisivat Charlie Hebdon piirroksia

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö vetoaa tiedotusvälineisiin, jotta nämä julkaisisivat Charlie Hebdon piirroksia

Vastauksena keskiviikkona tapahtuneeseen järkyttävään hyökkäykseen ranskalaisen satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen, jossa sai surmansa 12 ihmistä, Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö laittaa liikkeelle kansainvälisen vetoomuksen päätoimittajille, jotta nämä alkaisivat julkaista Charlie Hebdon pilapiirroksia.

Charlie Hebdo on tunnettu ympäri maailmaa epäkunnioittavista pilapiirroksistaan. Lehti on aina asettanut etusijalle taistelun tiedonvälityksen vapauden puolesta. Nyt sen henkilökunta on suureksi osaksi surmattu sanoinkuvaamattoman väkivaltaisesti, väkivallan uhatessa koko lehdistöä. Journalismi kokonaisuudessaan viettää nyt suruaikaa.

Tiedonvälityksen vapaus ei voi kuitenkaan kaventua barbaarisuuden edessä eikä antaa myöten niiden kiristykselle, jotka hyökkäävät demokratian kimppuun ja kaiken sen kimppuun, mitä Ranskan tasavalta edustaa.

Kaikkien niiden nimissä, jotka ovat kuolleet perusarvoja puolustaessaan, jatkakaamme Charlie Hebdon taistelua vapaan tiedonvälityksen puolesta.

Tämän vetoomuksen myötä Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö ilmaisee syvimmän solidaarisuutensa Charlie Hebdolle.