Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö täyttää 30 vuotta

RSF_HERO_COUV_FR_largeKansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö täyttää tänään 29. huhtikuuta 30 vuotta. Samalla järjestö julkaisee 40-sivuisen tietopaketin, jossa kerrotaan minkälaisten asioiden puolesta järjestö taistelee, mitä kaikkea näiden vuosien aikana on saatu aikaiseksi ja minkä takia järjestön toiminta on erittäin tärkeää.

Julkaisun alussa kerrataan järjestön 30-vuotinen historia sekä vedotaan YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta Kansainvälinen sotarikostuomioistuin ottaisi tälläkin hetkellä Irakissa ja Syyriassa toimittajiin kohdistuvat sotarikokset käsiteltäväkseen.

Sen jälkeen esitellään mailman lehdistönvapauden tilannetta, kerrotaan Maailman lehdistönvapauden päivästä ja kerrotaan kuinka järjestö puolustaa lehdistönvapauden sankareita eli työnsä vuoksi vaikeuksiin joutuneita toimittajia ympäri maailmaa.

Seuraavaksi julkaisussa käsitellään sitä kuinka Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja on toiminnallaan onnistunut muuttamaan kansainvälistä toimittajien työtä vaikeuttavaa lainsäädäntöä parempaan suuntaan. Lopuksi julkaisussa käsitellään vielä muun muassa sitä kuinka järjestö pyrkii suojelemaan sotaa käyvissä maissa työskenteleviä toimittajia muun muassa vaikuttamalla YK:n antamiin toimittajia suojeleviin päätöslauselmiin, kuinka järjestö käy kampanjoita vangittujen toimittajien puolesta sekä kouluttaa ja tukee monin eri tavoin toimittajia ja riippumattomia tiedotusvälineitä ympäri maailmaa.