Kutsu keskustelutilaisuuteen Syria’s Silenced Voices: The Case of Mazen Darwish

Kuinka ihmisoikeuksia poljetaan ja sananvapauden puolesta taistelevia aktivisteja vaiennetaan Syyriassa? Eurokansanedustaja Arne Lietz järjestää yhteistyössä kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön kanssa keskustelutilaisuuden Euroopan parlamentissa. Tilaisuudessa puhuu Syrian Center for Media and Freedom of Expression -järjestön johtaja Yara Bader. 

Bader lähestyy toimittajien ja ihmisoikeuspuolustajien tukalaa tilannetta miehensä Mazen Darwishin esimerkkitapauksen valossa. Darwish on Syrian Center for Media and Freedom of Expression -järjestön presidentti ja hänet vangittiin sananvapauden puolustamisesta vuonna 2012.

Euroopan parlamentti hyväksyi 11. kesäkuuta 2015 kiireellisen päätäslauselman toimittajien ja ihmisoikeusaktivistien oikeuksien puolustamisesta sekä poliittisten vankien vapauttamisesta. Päätöslauselmassa Bashar Al-Assadin hallintoa vaaditaan vapauttamaan Darwishin kaltaiset poliittiset vangit.

Keskustelutilaisuus Brysselissä:

Syria’s Silenced Voices: The Case of Mazen Darwish

Tiistaina 14.7.2015 klo 13.00 – 14.30

Euroopan parlamentissa, huone ASP 5G305