• Home »
  • Uutiset »
  • ISRAEL / PALESTIINA – Israelin turvallisuusjoukot käyttävät väkivaltaa journalisteja vastaan Itä-Jerusalemissa

ISRAEL / PALESTIINA – Israelin turvallisuusjoukot käyttävät väkivaltaa journalisteja vastaan Itä-Jerusalemissa

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö tuomitsee Israelin poliisin harjoittaman väkivallan, joka kohdistui toimittajiin, jotka ovat raportoineet Israelin turvallisuusjoukkojen ja palestiinalaisten mielenosoittajien välisistä kahakoista. Israelin turvallisuusjoukot ja palestiinalaiset mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen Itä-Jerusalemissa sijaitsevan Al-Aqsan moskeijan edessä sijaitsevalla aukiolla ja sen läheisyydessä.

Ainakin kymmenen palestiinalaista toimittajaa loukkaantui 13. ja 14. syyskuuta  heidän raportoidessaan väkivaltaisuuksista, jotka osuivat yhteen juutalaisten uudenvuodenjuhlien kanssa

Palestiinalaista tv-kuvaajaa Mustapha Al-Kharoufia ja reportteri Christine Al-Rinawia vastaan hyökättiin fyysisesti 14. syyskuuta ja Al-Kharouf pidätettiin yhdessä poliisin takaa-ajamien mielenosoittajien kanssa.

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön lähteiden mukaan poliisi hakkasi Diala Jowayhanin, päivälehti Al-Hayat Al-Jadeedan toimittajan. Järjestö pahoittelee tapaa, jolla Israelin turvallisuusjoukot ovat kohdelleet toimittajia, jotka olivat paikalla vain raportoidakseen tapahtumista eivätkä osallistuneet protesteihin tai mellakointiin.

Useimmat toimittajista olivat poliisin käyttämän kyynelkaasun uhreja, mutta osan heistä turvallisuusjoukot ottivat tietoisesti tähtäimeensä ja pahoinpitelivät heitä, löivät heitä tai vaurioittivat heidän työvälineitään estääkseen heitä kuvaamasta.

Kymmenet ihmiset ovat loukkaantuneet yhteenotoissa, jotka käynnistyivät 13. syyskuuta Al-Aqsan moskeijassa sekä sen edessä sijaitsevalla aukiolla.

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö on luokitellut Israelin turvallisuusjoukot ”Informaation saalistajiksi”. He ovat käyttäneet toistuvasti fyysistä väkivaltaa median edustajia kohtaan. Katso vuoden 2014 Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön raportti ”Palestiinalaiset toimittajat kolmen osapuolen välissä.”