• Home »
  • Uutiset »
  • Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön palkintoseremonia

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön palkintoseremonia

Tämän vuoden Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön TV5 Monde -palkintoseremonia järjestettiin keskiviikkona 18.11. Odyssée Cinemassa Strasbourgissa.

Tilaisuudessa jaettiin kolme palkintoa:

-Kansalaisjournalisti-kategoriassa palkittiin Zone9, etiopialainen bloggaajien kollektiivi, joka perustettiin 2012. Zone9 on usein kirjoittanut Etiopian hallituksen epäoikeudenmukaisesta politiikasta. Yhden bloggaajista, Zelalem Kibretin, oli tarkoitus osallistua seremoniaan, mutta hänen passinsa takavarikoitiin, kun hän oli nousemassa lentokoneeseen.

– Journalisti-kategoriassa palkittiin syyrialainen Zeina Erhaim. Hänen setänsä Maen Said Essa matkusti Hampurista Strasbourgiin vastaanottamaan palkinnon Erhaimin puolesta. Erhaim on työskennellyt aiemmin Lontoossa, mutta hän palasi takaisin kotimaahansa 2012 kirjoittamaan sodasta ja opettamaan journalismia syyrialaisille kansalaisaktivisteille.

– Media-kategoriassa palkittiin turkkilainen sanomalehti Cumhuriyet. Sanomalehti on joutunut jatkuvasti Turkin hallituksen vainon kohteeksi raportointinsa vuoksi. Sanomalehteä edusti seremoniassa journalisti Can Dündar, joka on myös itse joutunut syytteiden kohteeksi.

Toimittaja Bernard de la Villardièren juontamassa tilaisuudessa osoitettiin myös kunnioitusta kahdelle Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsenelle, jotka saivat surmansa 13.11. tapahtuneessa Pariisin terrorihyökkäyksessä.

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön TV5 Monde -palkinto on jaettu joka vuosi vuodesta 1992 lähtien journalisteille ja tiedotusvälineille, jotka ovat edistäneet merkittävästi tiedonvälityksen vapautta. Palkintosumma on 2500 euroa.