Ranska: TIR käynnistää #opendoor-operaation toimittajille

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö käynnistää #opendoor-operaation ulkomaalaisille toimittajille, jotka tulevat Pariisiin raportoimaan 13.11. perjantain traagisista tapahtumista. TIR avaa ovensa journalisteille, jotka tarvitsevat toimistoa (puhelinta ja WiFi-yhteyttä), logistista tukea tai apua kieliasioissa.

Järjestö pyrkii myös auttamaan kykynsä mukaan journalisteja, jotka etsivät majoitusta Pariisissa.

Operaatio on suunniteltu auttamaan rajalliset resurssit omaavista tiedotusvälineistä tulevia toimittajia työskentelemään Ranskan pääkaupungissa. Kiertävät kirjeenvaihtajat tietävät kuinka tärkeää fiksereiden ja paikallisten journalistien apu voi olla tietyissä kaupungeissa. Järjestön mukaan sillä on velvollisuus osoittaa solidaarisuutta toimittajille, joilla ei ole ketään kenen puoleen kääntyä Pariisissa.

Kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön päämaja sijaitsee Pariisin keskustassa, jossa sekä 7. tammikuuta isku Charlie Hebdon toimitukseen että 13.11. hyökkäys tapahtuivat. Toimittajat, jotka haluavat ottaa yhteyttä #opendoor-operaatioon liittyen voivat soittaa +33 1 4483 8484 tai lähettää sähköpostia secretariat@rsf.org.

Journalisti Sylvain Lapoixin ruohonjuuritason #porteouverte (#opendoor) -aloitteen innoittamina sadat pariisilaiset tarjosivat kotejaan turvapaikoiksi 13.11. perjantaina heille, jotka olivat loukkaantuneet tai eivät pystyneet pääsemään kotiinsa hyökkäysten jälkeen.