• Home »
  • Koti »
  • Puolan uusi medialaki rikkoo eurooppalaisia perusarvoja

Puolan uusi medialaki rikkoo eurooppalaisia perusarvoja

13.1.2016

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö vaatii Euroopan komission presidentti Jean-Claude Junckeria tuomitsemaan Puolan uuden medialain ja vaatimaan sen kumoamista. Toimittajat ilman rajoja -järjestö on erittäin huolestunut eurooppalaisia perusarvoja rikkovasta laista, jossa hallitukselle annetaan täydet valtuudet nimittää ja erottaa julkisen palvelun median toimitusjohtajia ja hallintoneuvoston jäseniä, jotka aiemmin valittiin kansallisen Yleisradioneuvoston (KRRiT) toimesta.

Tiedotusvälineiden vapauden ja moniarvoisuuden vaaliminen ovat tärkeitä demokratian peruspilareita; Euroopan unioni ei voi vaatia unionin jäsenehdokkailta asioita, joita se ei vaadi unionin tämänhetkisiltä jäseniltään. Toimittajat ilman rajoja -järjestö varoittaakin Euroopan komissiota sortumasta kompromissiin, joka vaarantaan tiedotusvälineiden moniarvoisuuden ja vapauden Puolassa.

Lue englanninkielinen vetoomus kokonaan:

http://en.rsf.org/pologne-rsf-urges-juncker-to-call-for-the-12-01-2016,48730.html