• Home »
  • Ajankohtaista »
  • Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö kysyy, antaako EU Turkin nöyryyttää itseään lehdistönvapauskysymyksessä?

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö kysyy, antaako EU Turkin nöyryyttää itseään lehdistönvapauskysymyksessä?

Maanantaina 7.3.2016 järjestettiin Euroopan unionin (EU) ja Turkin huippukokous maahanmuutosta ja pakolaiskriisistä. Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö vaatii EU:ta pysymään lujana eurooppalaisten arvojen puolesta, sillä tiedotusvälineiden vapauteen kohdistuneet hyökkäykset Turkissa eivät ole hyväksyttäviä.

”Euroopan unioni ei saa tyytyä ainoastaan muistuttamaan Turkin viranomaisia tiedotusvälineiden vapauden periaatteista. Unionin täytyy käyttää kaikki vaikutusmahdollisuutensa. Neuvotteluja Turkin mahdollisesta EU-jäsenyydestä ei voi jatkaa jos Turkin pääkaupungissa Ankarassa poljetaan näkyvästi eurooppalaisiin arvoihin kuuluvaa lehdistönvapautta”, kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön pääsihteeri Christophe Deloire painottaa.

Turkki on sijalla 149 Toimittajat ilman rajoja -järjestön julkaisemassa lehdistönvapausindeksissä.

Lue lisää englanniksi:

http://en.rsf.org/turkey-will-the-eu-let-itself-be-06-03-2016,48888.html