TIR kehottaa Afganistanin viranomaisia antamaan toimittajille lisäsuojaa

Näyttökuva 2016-06-10 kello 19.18.55

Erittäin surulliset uutiset kantautuivat korviimme, kun NPR:n (National Public Radion) veteraani valokuvaaja ja videotoimittaja David Gilkey ja hänen afganistanilainen tulkkinsa Zabihulla Tamanna kuolivat Afganistanissa sunnuntaina. He saivat surmansa Etelä-Afganistanissa, kun Afganistanin armeijan saattue joutui kapinallisten tulituksen kohteeksi. NPR:n mukaan heidän autoonsa ammuttiin kranaatti väijytyksessä.

Traaginen uutinen korostaa jälleen, kuinka journalistit ja valokuvaajat uhraavat henkensä joka päivä välittääkseen tietoa ulos vaarallisilta konfliktialueilta. Elämämme olisi hyvin erilaista, ellei meillä olisi David Gilkeyn kaltaisia tiedonvälittäjiä.

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö suree menetystä, joka koskettaa koko journalistista yhteisöä. Jaamme tämän uutisen teille, jotta ymmärrätte lehdistönvapauden merkityksen ympäri maailmaa. Kiitos tuestanne.

Myös suomalaiset naistoimittajat ovat toimineet aktiivisesti Afganistanissa vuosikausia kouluttamassa afganistanilaisia naistoimittajia.

Linkki alkuperäiseen uutiseen: Afghanistan : US photographer and Afghan journalist killed in Helmand province