Erol Önderoğlun oikeudenkäynti jatkuu

Toimittajat ilman rajoja jatkaa Turkin viranomaisten painostamista, jotta nämä luopuisivat syytteistä järjestön edustajaa Erol Önderoğlua kohtaan. Önderoğlun oikeudenkäynnin on määrä jatkua tiistaina 21. maaliskuuta.

Önderoğlunin lisäksi syytteisiin ovat vastaamassa turkkilaisen ihmisoikeusjärjestö TIHV:n johtaja Şebnem Korur Fincancı sekä kirjailija Ahmet Nesin. Syytettyjä uhkaa vankeusrangaistus osallistumisesta kampanjaan, joka osoitti solidaarisuutta kurdimieliselle Özgür Gündem -lehdelle.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön kansainvälinen sihteeristö RSF ja Saksan alueorganisaatio seuraavat oikeudenkäytiä Istanbulissa Çağlayanin kaupunginosassa. RSF haluaa läsnäolollaan osoittaa tukensa Önderoğlun, Fincancın ja Nesinin lisäksi kaikille kampanjassa mukana olleille sekä turkkilaisille toimittajille, jotka kokevat maassa ennennäkemätöntä häirintää.