Toimittajat ilman rajoja auttaa journalisteja ympäri maailman

000_nic177347_15

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja (TIR/RSF) julkaisi tänään 20.6., Maailman pakolaispäivänä, vuosittaisen raportin tekemästään avustustyöstä. RSF on jo vuosien ajan tukenut journalisteja, jotka ovat jatkaneet tiedon ja uutisten raportoimista siitäkin huolimatta, että ilmapiiri mediaa kohtaan on heidän kotimaassaan vihamielinen.

Lähes puolet vuonna 2016 myönnetyistä avustuksista käytettiin turvallisten oleskelupaikkojen etsimiseen. Monet toimittajat kokivat työskentelyseuduillaan sellaista uhkaa, että he joutuivat jättämään kotinsa ja lähtemään toiseen kaupunkiin tai jopa toiseen maahan etsimään turvallisempaa paikkaa elää ja työskennellä.

RSF avustaa myös esimerkiksi työnsä vuoksi syytteeseen joutuneita toimittajia kattamaan oikeudenkäyntikulunsa ja fyysistä väkivaltaa kokeneita journalisteja maksamaan väkivallasta aiheutuneet sairaanhoitokulut.

”RSF pyrkii auttamaan journalisteja ja mediatoimijoita, jotta heidän vapaa ja itsenäinen äänensä kuultaisiin edelleen”, sanoo RSF:n avustusosaston päällikkö Martial Tourneur.

Lue lisää RSF:n avustustyöstä täältä.