Toimittajat ilman rajoja ry julkaisee Suomen osaston ensimmäisen valokuvakirjan

Kannen kuva: Rami Hanafi

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osaston historian ensimmäinen valokuvakirja Muutos – 100 kuvaa sananvapauden puolesta julkaistaan 15.12. Kirja on jatkoa Ranskan kattojärjestön Reporters sans Frontières (RSF) julkaisemille sananvapaustyötä tukeville kirjoille.

Muutos-kirjan sata kuvaa on saatu lahjoituksina kuvaajilta, lehdiltä, museoilta ja kuva-arkistoista. Kuvat kirjaan valitsivat suomalaiset visuaalisen kulttuurin asiantuntijat. Valinnoillaan he vastasivat kysymykseen, mitä suomalaisten valokuvaajien ottamia kuvia he pitävät muutosvoimaisina.

Valokuvakirjan teema, muutos, näyttäytyy kirjassa eri muodoissaan. Kirjan kuvat kertovat paitsi alati muuttuvasta yhteiskunnastamme myös yksilöistä muutoksen keskellä. Muutos-kirjan ovat toimittaneet Marika Harjusaari ja Mandi Säilä. Ulkoasusta on vastannut Teemu Pokela.

Toimittajat ilman rajoja ry kiittää kaikkia kirjahankkeeseen osallistuneita arvokkaasta panoksesta, joka on mahdollistanut kirjan toteuttamisen. Erityisen kiitoksen haluamme antaa Helsingin Sanomain Säätiölle saamastamme taloudellisesta tuesta. Kirjan tuotto ohjataan Toimittajat ilman rajoja -järjestön toimintaan sananvapauden edistämiseksi.

Kirjan julkistustilaisuus pidetään Helsingissä 15.12.2017. Tilaisuuden yhteydessä järjestetään kaikille avoin seminaari. Paikka ja puhujat varmistuvat myöhemmin.

Tilausohjeet: Kirjan voi tilata sähköpostitse lähettämällä viestiä osoitteeseen mandi.saila(at)hotmail.com. Mainitse sähköpostissa nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja kuinka monta kirjaa haluat tilata. Hinta postikuluineen on 17,20 euroa. Kirja ja lasku saapuvat postitse kotiisi.