• Home »
  • Ajankohtaista »
  • EU:n on Brysselin huippukokouksessa vaadittava Azerbaidzhanin asettamien rangaistusten lopettamista

EU:n on Brysselin huippukokouksessa vaadittava Azerbaidzhanin asettamien rangaistusten lopettamista

Toimittajat ilman rajoja -järjestö (RSF) ja 36 muuta ihmisoikeusjärjestöä ovat julkaisseet yhteisen avoimen kirjeen, jossa painostetaan Euroopan unionin johtajia lopettamaan Azerbaidzhanin asettamat rangaistukset, kun Azerbaidzhanin presidentti Ilham Alijev osallistuu EU:n itäisen kumppanuuden huippukokoukseen Brysselissä 24. marraskuuta 2017.

Kirjeessä luetellut ensisijaiset tavoitteet ovat vangittujen toimittajien vapauttaminen, tiedotusvälineiden lehdistönvapauden kunnioittaminen ja mielivaltaisesti asetettujen matkustuskieltojen poistaminen ihmisoikeuksien puolustajilta ja tutkivilta journalisteilta, kuten Khadija Ismayilovalta.

Azerbaidzhan on vuoden 2017 World Press Freedom -sananvapausindeksissä sijalla 162/180.

Avoimen kirjeen voit lukea täältä