Tutkivan journalistin vankilatuomio säilyi valituksesta huolimatta

Venäläisen tutkivan toimittajan Alexander Sokolovin kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen haettiin muutosta 21. joulukuuta.

Moskovan valituslautakunta ei muuttanut tuomiota, jonka entinen RBC-toimittaja sai elokuussa. Häntä syytettiin ”kielletyn ääriorganisaation toiminnan ylläpitämisestä”. Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö (RSF) on järkyttynyt päätöksestä ja uskoo, että siihen vaikutti halu kostaa.

Sokolov itse kuvaili menettelyjä ”farssiksi” ja sanoi, että päätös on ristiriidassa tosiasioiden kanssa. Hänen asianajajansa ilmoitti vievänsä tapauksen Venäjän korkeimpaan tuomioistuimeen.

”Alexander Sokolov on jo viettänyt kaksi ja puoli vuotta vankilassa, vaikka hän ei tehnyt mitään väärää”, sanoi Johann Bihr, Kansainvälisen toimittajat ilman rajoja -järjestön Itä-Euroopan ja Keski-Aasian osaston johtaja. ”Päätös jättää muuttamatta hänen tuomiotaan ja rangaistustaan liittyy enemmän kostoon ja vainoon kuin oikeuteen. Me toivomme, että korkein oikeus ottaa toisenlaisen lähestymistavan.”

Lisätietoja tapauksesta järjestön kansainvälisillä sivuilla.