UKRAINA: Separatistit vapauttivat yli vuoden vangittuna olleen bloggaajan

Bloggaaja Eduard Nedeliayev, jota separatistit ovat pitäneet hallussaan marraskuusta 2016 saakka itäisessä Luhanskissa, vapautettiin keskiviikkona 27. joulukuuta Ukrainan hallituksen vankien vaihdossa.

”Olemme iloisia, että Eduard Nedeliayev voi vihdoin palata perheensä luokse, vaikka mikään ei pysty korvaamaan monien kuukausien vankeutta”, sanoi Johann Bihr, Kansainvälisen toimittajat ilman rajoja -järjestön Itä-Euroopan ja Keski-Aasian osaston johtaja. ”Kehotamme separatisteja vapauttamaan nyt myös toimittajan Stanislav Aseyevin.”

Itsenäiseksi julistautunut ”Luhanskin kansantasavalta” pidätti Nedeliayevin marraskuussa 2016 ja tuomitsi hänet 14 vuoden vankeuteen vakoilusta ja vihaan yllyttämisestä. ”Donetskin kansantasavalta” pitää Radio Free Europe/Radio Libertyn toimittajaa Aseyevia syytettynä ja vangittuna samoista syistä.

Lisätietoja tapauksesta järjestön kansainvälisillä sivuilla